Spiga

Access Dropbox.com behind corporate / company firewall

by Gabi Solomon

If you find yourself one morning with your dropbox client not connecting to the server, and you trace the problem to the company/ISP ( or country if your in China :-p ) firewall then you can put the kind words for them to the side a little and try the following.
Most of the firewalls block the main IP for dropbox.com 174.36.30.70 but the alternate IP is open :D

So add this to your hosts:
174.36.30.71 www.dropbox.com

Hope it works for you.

 • Asculta Whisper

  Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
  Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
  Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email [email protected] pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Multumesc,Cu stima Vlad!

 • RICK

  How do you download dropbox in the same environment behind the company firewall. Is there an alternate IP address for that as well??. TIA

  • http://www.gabrielsolomon.ro/ gabi solomon

   You can copy at home.

 • https://twitter.com/amarendra Amarendra Kumar

  People please do not re-post it. They will block this IP too :-)

 • Goddard

  How do you add it to the host?
  Thanks.

 • http://khurtwilliams.com/ Khürt L. Williams

  But wait … I’m sure if the a company is blocking access to Dropbox or other services of this kind, there must be a reason.  It’s probably part of company IT security policy. So … effectively finding means to bypass that would most also be in violation of company policy.  Is access to Dropbox worth your job?

  • Man

   yes Khurt, there is a reason….security people only want to cover theis asses and don´t care about people needs.
   Regards.

   • http://khurtwilliams.com/ Khürt L. Williams

    Or more likely .. the security people have been tasked with enforcing company policy.

 • Helio

  What if the company is blocking the process (i.e., dropbox.exe.). Is there any way around that?

  • http://www.gabrielsolomon.ro/ gabi solomon

   Sorry i can’t help you with that.
   Off the top of my head, although not with great chance of working … try renaming the file.